HR stappenplan

Met ons HR Stappenplan voor groeiende productiebedrijven loodsen we bedrijfsleiders door onderwerpen die we hebben ondergebracht in 4 cirkels: aanwerven, samenwerken, groeien en uitstromen.

Dit stappenplan hebben we verwerkt in een gratis e-book (klik hier)

Hoe geen onnodige tijd meer verliezen met HR. Voor CEO’s van groeiende productiebedrijven.’

Dit boek is ontstaan als antwoord op de vraag met welke HR uitdagingen onze klanten te kampen hebben.

Wanneer wij met bedrijfsleiders van groeiende productiebedrijven in gesprek gaan, dan horen we vaak volgende uitdagingen terug komen:

  • We steken heel veel tijd in Werving & selectie.
  • Het inwerken van nieuwe werknemers neemt meer tijd in beslag dan initieel ingeschat.
  • Het ondersteunen van leidinggevenden bij moeilijke gesprekken en ontspoorde medewerkers vraagt veel energie.
  • We moeten meer tijd en aandacht kunnen besteden aan het borgen van kennis & ervaring.
  • We zouden meer tijd moeten kunnen maken om te luisteren naar wat medewerkers te vertellen hebben, welke ambitie ze hebben en hoe ze hun loopbaan bij ons in het bedrijf zien.
  • We missen een basis HR structuur en kader om verder te kunnen groeien.

 

Onze klanten, voornamelijk groeiende productiebedrijven, zijn veelal bezig met optimalisaties en automatisaties die vooral processen en structuur brengen in het productieproces. Wij stellen vast dat er soms sneller kan geschakeld worden om deze oefening ook te doen voor HR en administratie, maar dat dit een terrein is dat meestal over het hoofd wordt gezien.

Dat is jammer, want het spreekwoord “Vroeg begonnen is half gewonnen … “ geldt ook in HR.

De bedrijfsleider heeft vaak minder aandacht voor HR zaken en probeert dit ook zo lang mogelijk zelf te doen. Echter de juiste fundamenten binnen HR zouden in een veel vroeger stadium kunnen worden opgezet. Dit kan veel tijd en geld besparen.

Heel wat ondernemers lijken zich hier ook al meer van bewust te zijn. Om hen hierin te helpen leek het ons nuttig om onze ervaring voor de ondernemers neer te schrijven zodat we er mee kunnen voor zorgen dat ze de juiste tijd besteden aan HR en zelf al de eerste  stappen kunnen zetten zonder ons direct al in te schakelen. Hier kan je het gratis e-book downloaden en lezen.

Download je E-book

Heb je geen tijd om het e-book volledig te lezen of heb je een concreet HR item dat je eens met een HR expert wil bespreken?

Boek dan een gratis één-op-één inspiratiesessie (via de knop rechtsonder) en ik leg je graag uit welke stappen voor jouw organisatie nuttig zijn om verder uit te werken.

Hoeft een inspiratiegesprek voor jou niet en heb je voldoende aan de tips & tricks, zo veel te beter! Dan hoop ik dat je andere bedrijfsleiders van groeiende productiebedrijven zo al over ons vertelt.