Het verhaal van HR Power

Bart Menschaert, de drijvende kracht achter HR Power, ondersteunt reeds sinds 2011 groeiende productiebedrijven in de opzet en de uitbouw van een pragmatisch HR beleid. Vooral zijn ondernemingszin, zijn enthousiasme en persoonlijke aanpak wordt door de klanten gewaardeerd.

Een aantal jaren geleden liet hij zich stap voor stap omringen met senior HR experten zodat hij meer klanten konden ondersteunen en toen werd HR Power opgericht.
De ondernemerszin van Bart werkte aanstekelijk en zo besloot zijn echtgenote , Joke Dejager, mee te stappen in HR Power als drijvende kracht achter het luik Payroll. De gedrevenheid en hands-on mentaliteit van Joke wordt gesmaakt door de bedrijven die wij payrollondersteuning bieden.

Bart Menschaert HR power Joke Dejager

Onze focus ligt op het ontzorgen van bedrijfsleiders van productiebedrijven op HR vlak. Zo kunnen zij meer met de strategie, de productie of een ander onderdeel – waar zij het meest toegevoegde waarde brengen – kunnen bezig zijn.

Praktisch betekent dit dat onze HR experten op parttime basis ingezet worden om de periode te overbruggen tot het bedrijf voldoende gegroeid is om een HR manager aan te werven.

We kunnen wel zeggen dat er op vandaag reeds heel wat mooie productie entiteiten werden verder geholpen en dat er voor hen een meer dan bruikbare HR basis werd opgezet. Als we op vandaag die klanten bezoeken, is het steeds fijn te horen dat de toen geïmplementeerde zaken nog steeds worden gebruikt. Iets waar we best fier op zijn!

Tijdens de diverse opdrachten, in het ondersteunen en ontzorgen van die groeiende productiebedrijven, hebben we vastgesteld dat in de professionalisering en automatisering, HR vaak als laatste aan de beurt komt. Vaak probeert de zaakvoerder/CEO dit zo lang mogelijk zelf te doen. Echter achteraf wordt dikwijls toch toegegeven dat hij of zij zich eigenlijk ook vroeger had moeten laten bijstaan in HR.

Heel wat ondernemers lijken zich hier ook al meer van bewust te zijn. Om hen hierin te helpen leek het ons nuttig om onze ervaring voor de ondernemers neer te schrijven. Zo kunnen we er mee voor zorgen dat ze de juiste tijd besteden aan HR en zelf al de eerste stappen kunnen zetten zonder ons direct al in te schakelen. Klik hier voor het gratis E-book.

Naast onze hoofdactiviteit om de zaakvoerder/CEO te ontzorgen op vlak van personeelszaken, kwamen er ook vragen omtrent de organisatie van assessments, coachings en workshops/trainingen.

Op die manier werd ons aanbod bij bestaande klanten groter en werd ons partnership naar waarde  geschat.

De HR-Power waarden kunnen worden ondergebracht in onze 3 P’s:

  • Persoonlijk contact: zowel met de ondernemer-klant als met onze HR-expert die de opdracht uitvoert
  • Pragmatische aanpak: oplossingsgericht, op basis van onze jarenlange praktijkervaring
  • Passie voor mens en HR: op een respectvolle, correcte manier omgaan en communiceren met elkaar

Heb je een concrete HR vraag of item dat je eens met een HR expert wil bespreken?

Neem contact op via mail bart@hr-power.be of bel +32 479 570 151 en we leggen een (online) afspraak vast zodat we met volle aandacht kunnen luisteren naar je HR case. Na jouw input geven we je graag concrete tips en advies om er mee aan de slag te gaan.

Maak een afspraak

ons team


Joke

HR Payroll Expert
Joke is met haar ruime ervaring in een sociaal secretariaat alsook in middelgrote ondernemingen de payrollspecialist ter zake.

Bart

HR Business Partner
Bart is een ondernemingsgezinde HR-generalist met een pragmatische, no-nonsense aanpak. Hij deed zijn praktijkervaring op in verschillende KMO’s.

Peter Van Bogaert HR power bart menschaert sociaal juridisch expert

Peter

Senior HR Expert
Senior sociaal juridisch expert met 40 jaar ervaring, die zijn expertise en kennis ten dienste stelt van zowel KMO’s als grote ondernemingen.

Saskia Ginneberge Hr Power Bart Menschaert

Saskia

Senior HR Expert
Saskia is een resultaatgerichte self-made HR Professional met ervaring in o.a. voeding, HVAC, textiel, metaal & engineering.

Dany

Senior HR Expert
Dany is een HR-expert met een brede ervaring in alle deelaspecten van HR en dit zowel op uitvoerend als op strategisch vlak.

Kim

HR Expert & Trainer
Kim is een enthousiaste, goedlachse HR dame die zichzelf een ‘mensenfluisteraar’ noemt en mensen doet groeien in veerkracht en benutten van hun talent.

Cindy Maes HR Power Hr generalist team

Cindy

HR Recruiter
Mensgerichte recruiter die waardevolle verbindingen tot stand wil brengen tussen sollicitanten en ondernemers. Gepassioneerd in de zoektocht naar, het behoud en de ontwikkeling van het juiste menselijk potentieel.

Goedele

HR business partner en Talent Manager
Goedele is een ervaren HR professional met een passie voor mensen. Als generalist heeft ze een breed inzicht in alle HR processen. Ze ondersteunt je graag bij de ontwikkeling en implementatie van HR beleid en bij het adviseren over HR strategieën.

julie hautot HR Professional bart menschaert HR Power

Julie

HR Payroll Advisor & Talent Acquisition Partner
Sociale resultaat gedreven persoon met ruime ervaring in rekrutering en payroll. Steeds positief ingesteld en beschikt over een flinke dosis humor.

Sylvie

HR consultant & recruiter
Als HR professional is Sylvie een echte HR Generalist met een typisch Westvlaamse doe-mentaliteit. Ze helpt bij het aanpakken van pijnpunten en hanteert een professionele, doch recht-door-zee aanpak.

Freddy HR power bart menschaert

Freddy

Senior Trainer & coach
Als Senior expert begeleidt Freddy organisaties, teams en individuen bij hun groei naar meer (zelf)leiderschap.

Femke Abbenbroek HR generalist team HR Power Bart Menschaert

Femke

HR Generalist
Generalistische HR Consultant met ervaring binnen diverse HR domeinen in sectoren zoals bouw, logistiek en ICT.

greet demonie hr power

Greet

Senior HR expert
Greet is een rustig, discreet, gedreven en pragmatische operationele HR manager met uitgebreide kennis van personeelsbeleid in al zijn facetten. Greet ondersteunt bedrijven die op een professionele manier hun HRM willen aanpakken.

Catherine

Gecertifieerd Assessor
Catherine is onze HR assessor en trusted partner voor de meer delicate, complexe HR-change opdrachten. Als doorwinterde professional staat ze voor een vriendelijke en respectvolle vertrouwensband, een scherpzinnige kijk en to-the-point advies met meerwaarde.

sharon lepoudre HR Power team HR generalist

Sharon

HR Business partner
People manager die graag strategisch mee denkt en een pragmatisch HR beleid uitwerkt.

Sarah

HR Expert & Recruiter
Gedreven Talent Acquisition partner met ervaring binnen diverse sectoren.

Evy Muyldermans HR generalist HR power team

Evy

Senior HR Generalist
Resultaatgedreven HR generalist die voor KMO’s een pragmatisch & proactief HR beleid uitwerkt. Vanuit jarenlange ervaring een coachende rechterhand voor zowel bedrijfsleiding als personeel.

Freelance HR professional?

Op zoek naar opdrachten in Oost & West Vlaanderen?
Voor toekomstige opdrachten steeds op zoek naar HR Generalisten, HR BP’s en payroll specialisten:

  • Met min. 10 jaar relevante ervaring
  • Die bereid zijn tot deeltijdse opdrachten
  • Voor tijdelijke of lange termijn samenwerking

Interesse? Mail bart@hr-power.be of bel 0479 570 151.

Wat zeggen onze freelancers


Cindy Maes HR Power Hr generalist team

Ik kan de samenwerking met HR Power en meer bepaald Bart sterk aanbevelen. Vanaf het eerste ogenblik zeer professioneel en vakkundig. Bart is in de mogelijkheid om de juiste HR projecten voor te stellen, in scale up omgevingen, dit omwille van zijn uitgebreide netwerk. Bart is ook zeer correct en communicatief wat betreft gemaakte afspraken, en deelt steeds relevante informatie wanneer je een vraag stelt over HR software of HR inhoudelijke zaken. Aanrader!

– Cindy

Evy Muyldermans HR generalist HR power team

Met Bart Menschaert van HR Power heb ik een sparringpartner die enerzijds een goede commerciële omkadering verzorgt en anderzijds een luisterend oor biedt in geval van de soms precaire situaties waar je als consultant mee geconfronteerd wordt. Ook al kan je rekenen op een jarenlange ervaring binnen diverse sectoren en organisaties, HR blijft een people business. Een goed gesprek met Bart brengt de nodige inzichten om de juiste beslissingen te nemen.

– Evy

Femke Abbenbroek HR generalist team HR Power Bart Menschaert

Als freelance consultant voel ik mij niet zomaar de ‘externe consultant’ maar part of the team! Er is voldoende ruimte tot inbreng en sparring bij de huidige projecten, als naar nieuwe projecten toe. Alles is bespreekbaar en er wordt ook rekening gehouden met de menselijke aspecten binnen ieders leefwereld, dit zowel van de consultants als van de bedrijven. Ik heb het gevoel dat de klanten van HR Power dit ook zo ervaren en daarvoor ook net hen kiezen voor de duurzame samenwerkingen.

– Femke