Operationele HR, voor algemene HR-ondersteuning op de werkvloer

Je werft werknemers aan om de werkdruk beter te verdelen of om meer opdrachten aan te kunnen. Je streeft ernaar om zelf een coördinerende rol op te nemen, zodat je meer tijd hebt om áán je bedrijf te werken i.p.v. in je bedrijf. Maar meer werknemers betekent ook meer administratie en meer nood aan structuur. Een externe HR-partner die bij jou op de werkvloer meehelpt om je personeelsbeleid van A tot Z in goede banen te leiden, kan beslist een verrijking zijn binnen jouw team.

HR Power Algemene HR-ondersteuning Bart Menschaert

HR in company parttime fulltime HR profielen bart menschaert

HR in de brede zin van het woord

HR of Human Resources is een zeer ruime term en omvat alles wat met personeel te maken heeft. Denk aan selectie en rekrutering, onthaalbeleid, interne communicatie, employer branding, payroll, loonbeleid en -administratie, opleiding en ontwikkeling, feedbackcultuur, uitstroombeleid en zoveel meer… Kortom, wij helpen je als HR Manager bij je personeelszaken van A tot Z.

Bij elk van bovenstaande pijlers, maar ook bij complexere personeelszaken, kunnen onze consultants HR-ondersteuning bieden. Ze hebben immers elk hun expertise en meer dan tien jaar ervaring in HR. Maar even goed hebben ze allen een zeer ruime algemene kennis over HR. Dat betekent dat zij voor elke vraag meer dan alleen maar eerstelijnshulp kunnen bieden. Voor specifieke sociaal-juridische vragen kunnen onze consultants bovendien een beroep doen op een juriste in sociale wetgeving en arbeidsrecht. Een niet te onderschatten meerwaarde.

HR Power bestaat uit een team van gedreven en ervaren senior HR-consultants die op freelance basis in KMO’s worden ingezet. Dat kan voor korte of lange termijn, voor zowel deeltijdse als voltijdse opdrachten. Onze mensen komen bij jou ter plaatse voor een aantal uren of dagen per week of per maand. Heel flexibel dus, en jij kiest zelf welke taken onze HR-expert op zich neemt.

Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden op vlak van HR-ondersteuning toe te lichten.

Ik wil graag kennismaken

Het belang van doordachte rekrutering en selectie

Wij zijn geen uitzendkantoor, noch zijn we aan een selectie- of rekruteringskantoor gebonden. Daarom is HR Power de perfecte onafhankelijke partner. Van het opstellen van je vacature, het selecteren van kandidaten tot het voeren van sollicitatiegesprekken. Indien gewenst kan je bij ons assessment center terecht om je kandidaat uitvoerig te laten screenen. Is dat misschien niet helemaal nodig? Dan kunnen wij je als partner van Thalento de vragenlijsten ter beschikking stellen die je helpen een beter inzicht te krijgen in de kandidaat. Wil je liever zelf een dergelijke testmodule in huis hebben om persoonlijkheidsvragenlijsten, cognitieve testen en vaardigheidstesten af te nemen? Dan zijn we zeker bereid je hiermee op weg te helpen.

Het belang van communicatie en feedback

Goed communiceren en feedback geven is onontbeerlijk voor een sterk personeelsbeleid. En dat mag je best ruim zien. Plaats je een vacature voor een nieuwe functie? Is er een interne mutatie of groeit iemand door naar een leidinggevende functie? Wordt er een opleiding of event georganiseerd, of worden er leuke initiatieven genomen? Communiceer hier dan over met je werknemers. En vermeld gerust aan wie de eer toekomt of wie het initiatief nam. Ook bij andere belangrijke beslissingen die je als zaakvoerder of vanuit het management neemt, doe je er goed aan dit mee te delen aan je team. Dit helpt hen niet alleen om de beslissing te begrijpen. Het geeft hen ook een gevoel van betrokkenheid waardoor ze misschien nóg gemotiveerder worden.

Constructief feedback geven sluit hier naadloos bij aan. Werknemers weten graag of ze goed bezig zijn en waar ze moeten bijsturen. Ze willen jou als leidinggevende kunnen vertellen hoe zij de samenwerking ervaren en eventuele suggesties meegeven. Als dat allemaal op een constructieve, respectvolle en gestructureerde manier kan, creëer je een team van medewerkers die ambassadeur zijn van jouw bedrijf. Ze worden immers betrokken en zijn gemotiveerd om doestellingen te behalen.

Onze HR-experten ondersteunen jou in de opmaak van een feedbackdocument, alsook in de communicatie hiervan naar alle betrokken partijen (medewerkers en leidinggevenden). Een niet te onderschatten onderdeel is het voeren van de gesprekken zelf en de opvolging ervan. Ook dit is voor ons HR-ondersteuning waarbij ons team jouw leidinggevenden en teamleaders kan helpen.

Het belang van communicatie en feedback

Het is belangrijk je als werkgever correct te profileren. Om te communiceren waarvoor je staat en je interne bedrijfswaarden duidelijk te definiëren. Omschrijf wat belangrijk is in je organisatie en hoe het eraan toe gaat. Wees eerlijk en betrek je werknemers hierbij. Een waarheidsgetrouw beeld van je bedrijf is essentieel om de juiste kandidaten aan te trekken.

Ook de opvolging in de eerste weken en maanden na de aanwerving zijn cruciaal. Enerzijds voor een snelle integratie in het bedrijf. Anderzijds om te polsen of het beeld van je organisatie klopt met hoe de nieuwe medewerker het ervaart.

Employer branding gaat veel verder dan aanwerving. Het gaat ook over de cultuur in de organisatie. En de manier waarop werknemers en leidinggevenden onderling en met elkaar communiceren en elkaar feedback geven. Tenslotte is employer branding ook van toepassing op een ontslag van een medewerker. Hoe je een ontslag afhandelt, zal immers bepalen hoe een werknemer na zijn tewerkstelling over de organisatie spreekt. Handel dergelijke zaken op een correcte manier af, zodat de voormalige medewerker positief blijft over jouw bedrijf. HR Power helpt jou om echte ambassadeurs van je werknemers te maken en op die manier je verhaal vorm te geven.

Meer weten? Bart van HR Power komt graag bij je langs om te vertellen wat wij op vlak van HR-ondersteuning voor jou kunnen doen.

Ik wil graag kennismaken